Un simbol
A.H.P.A.

Tocmai acest titlu curios, care pare sa fie un simbol, determina aparitia acestei foi si nu este altceva decat abrevierea de la "Asociatia Hunedoareana pentru Propaganda Aviatei". Este o asociatie care a luat fiinta in noiembrie 1990, pe campul de zbor de la Saulesti-Deva. Este gazduita -inca- de catre Aeroclubul Dacia-Deva.Asociatia nu se indeparteaza mult de fosta ARPA, avand drept deziderate propaganda, educatia, progresul si patriotismul in randul romanilor.

Fosta ARPA a reusit sa ridice aviatia romaneasca pe culmi uriase. Nu a fost usor, dar cunoscand firea romanului, chiar si imposibilul poate fi invins. Au fost create aerocluburi, care si-au pastrat titlul zeci de ani. S-a creat scoala romaneasca de zbor si o apreciata industrie romaneasca aeronautica. Au existat celebritati in lumea zborului, ramase neintrecutein manuirea mansei, neinfricati patrioti, care nu s-au sfiit sa lupte cu orice aviatie din lume, Nu vom intarzia a satisface curiozitatea cititorului cu oameni si fapte din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

AHPA,  prin statutul ei, cheama pe toti iubitorii cerului romanesc sa-i sporeasca randurile, avand, dupa cum am mai spus, acelasi scop nobil. Este momentul ca tanara generatie sa-si decida mai cu hotarare pasii, nu cu sfiala, pentru ca portile catre vazduh ii sunt deschise. AHPA isi propune ca prin sprijinul si propaganda aviatica sa participe activ la o aleasa educatie a tinerei generatii, alaturi de familie, scoala si societate. Asa cum ARPA a reusit sa ridice prestigiul aviatiei romanesti pe toate meridianele lumii,  aceasta asociatie nadajduieste sa-i calauzeasca pasii pe vechea carare.

septembrie 1992

Nota: Doar primele doua numere ale revistei "Aviatia" au aparut sub egida A.H.P.A., ulterior fiind redactata de grupul "Iubitorii Aviatiei" - Hunedoara si sprijinita de o multitudine de sponsori interesati de istoria aviatiei romanesti